dränering stockholm

Vackrare trädgård med dränering

I Guldsmedshyttan finns många vackra trädgårdar. Men det är ingenting som de boende har fått gratis. Det krävs mycket arbete för att få en fin trädgård, och ofta behöver man också dränera. Det är en insats som kräver en hel del, men det fina resultatet gör att det är värt det. 

Dränering kan göras av många orsaker. Det kan handla om att undvika att fukt tränger in i en källare, eller om att leda bort vatten från trädgården. När man ska anlägga en altan eller bygga ett trädäck är det också viktigt att dränera under konstruktionen, även om det inte behöver vara särskilt djupt. Här kan du läsa mer om dränering.

Skillnad på dränering och dränering

Att dränera kräver mycket arbete, framför allt mycket grävning. Därför är det inte någonting som man gör på egen hand, om man inte har tillgång till en grävmaskin och övrig utrustning som behövs. Det är också viktigt, precis som vid alla projekt av den här typen, att man väljer en erfaren utförare. 

Samtidigt ska man ha i bakhuvudet att dränering kan göras i olika syften. En historia från Göteborgs-posten visar hur det kan gå annars. Kanske handlar artikeln om en firma som inte är kompetent, kanske handlar den helt enkelt om att kunden fått fel typ av dränering.

Ett par på västkusten gjorde dräneringen själva, men valde att anlita en entreprenör för att att fylla ut och höja tomten. Denna entreprenör lade lera som fyllnadsmassa ovanpå dräneringsrören, till en kostnad av strax under 200 000 kronor. Leran är så tät att vatten inte rinner ned till rören. Varken gräs eller träd kan växa på jorden, som dessutom är av dålig kvalitet.

Det är svårt att som utomstående säga vem som gjort rätt och vem som gjort fel, men troligen borde beställaren informerat bättre om hur de skulle använda sin trädgård. Då hade nog konflikten kunnat undvikas.

Similar Posts