Det sägs ibland att stockholmarna är galna i renovering, men intresset för att få ett nytt kök, badrum eller annat rum finns naturligtvis i hela landet. Kanske driver bostadspriserna i Stockholm på intresset en aning, men alla uppskattar ett fräscht och funktionellt badrum, oavsett var de bor.

Här i Guldsmedshyttan är det många som blivit sugna på att renovera sina badrum. Det är en effekt som pandemin har haft över hela landet, och skälet till detta är pandemin. SVT:s lokala nyheter har reportage om detta från i stort sett varje län i Sverige, som här från Halland. Firmorna som arbetar med renovering av kök och badrum har därför långa väntetider.

Badrumsrenovering med Startile

I en sådan situation kan det vara frestande att göra renoveringen själv. Hur svårt kan det vara, liksom? Men det är inte en bra idé att renovera badrummet själv, och det handlar primärt inte om slutresultatet, även om det också är viktigt. Den som utför en våtrumsrenovering ska vara ansluten till en branschorganisation, och kunna lämna ett kvalitetsdokument när renoveringen är slutförd. Av kvalitetsdokumentet ska framgå hur renoveringen har utförts, och vilka material och produkter som använts. Om det inte går att visa detta går det inte att få ersättning från ditt försäkringsbolag. Det är ett av tipsen som du hittar i den här artikeln.

Vad kan du göra under tiden?

Så vårt råd är att finna dig i att det kan komma att dröja innan du får tag i en kunnig, och ledig, hantverkare som kan ta sig an ditt badrum. Under tiden kan du planera hur du vill ha det. Det är många saker att ta hänsyn till när ett nytt badrum ska planeras, och inte minst är det estetiska viktigt. Startile badrumsrenovering har flera bilder på sin sajt på badrum som de renoverat, under fliken “Så blev det för andra”. Surfa in där för att hitta inspiration till ditt framtida drömbadrum.